Vierde editie Bachfestival Orfeoproducties

Johann Sebastian Bach

Na drie edities in Mortsel en Edegem, worden nu naast Edegem ook de gemeenten Kontich en Hove betrokken. Tevens willen we verder werken aan de verdieping en de uitbouw van dit festival. Dit resulteert in een afwisseling van de bekende composities van Johan Sebastian en minder bekende werken van hem zelf en zijn tijdgenoten.

Zo speelt Philippe Thuriot de bekende Goldbergvariaties op accordeon. Het kamerkoor Octopus koppelt vocale muziek aan suites voor luit en viool van Johann Sebastian Bach. We nodigen de eigenzinnige Nederlandse saxofonist Arno Bornkamp uit voor een Bachconcert in het kasteel ‘Hof ter Linden’ te Edegem. Jan Van Mol en Cristel De Meulder brengen in het programma ‘Bach voor en na’ weinig bekend werk van tijdgenoten in Kontich. Musicologe Beatrijs Van Hulle vertelt over de plaatsen waar Bach heeft gewerkt en over zijn leven. Yves Senden vertelt over de cantates van Bach te Hove en op het slotconcert worden bekende aria’s en triosonates uitgevoerd door het jonge spectaculaire ensemble Les Abbagliati.

Programma

Zaterdag 13 mei 2017 om 20:15 uur in de Sint-Antoniuskerk: Philippe Thuriot brengt een gedurfde en volledige versie van de Goldbergvariaties op accordeon. Zondag 21 mei 2017 om 15 uur in de Sint-Martinuskerk te Kontich, Jan van Mol, orgel en Cristel De Meulder, sopraan: Bach, voor en na. Muziek van de componisten, die Bach hebben beïnvloed en van componisten, die hij zelf heeft gevormd. Muziek van Buxtehude, Hoffman en enkele minder bekende pareltjes van navolgers. In samenwerking met de cultuurdienst van Kontich. Donderdag 1 juni, 21 uur: Kasteel Hof ter Linden, Edegem Bach anders: soloconcert door saxofonist Arno Bornkamp. Arno Boskamp maakt van de werken van Bach een intense belevenis op een modern instrument.

Dinsdag 6 juni 2017 om 20 uur in zaal Da Capo, Hove: Lezing door Yves Senden: de cantates van Bach. Bachkenner Yves Senden vertelt ons alles wat we moeten weten over de cantates van J.S. Bach. De ideale voorbereiding op het concert van 10 juni 2017. In samenwerking met de cultuurdienst van Hove.

Zaterdag 10 juni 2017 om 20:15 uur: Kerk van de Heilige Familie, Elsdonk Les Abbagliati: Only Bach, aria’s en sonates van Johan Sebastian. In dit programma hoor je een bloemlezing van enkele zeldzame triosonates, minder bekende instrumentale passages en aria’s uit bekende cantates. We krijgen Bach ten volle uitgevoerd, in al zijn diversiteit en onovertroffen muzikaliteit.

Vijf duotickets zijn beschikbaar voor Klassiek Centraal-lezers voor de concerten van 13 mei en 10 juni in Edegem.

Meer informatie? Klik hier


  • WIE: Cultuurdienst Hove, Les Abbagliati, Philippe Thuriot
  • WAT: Bachtfestival 2017
  • WANNEER: 22 april tot en met 10 juni 2017
  • WAAR: Hove
  • Foto: m.t.

 

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in:

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist