Au clair de lune – Flemish Romantic Piano Music

De industriële productie van piano’s en goedkopere drukmethoden voor bladmuziek en vooral het succes van pianolessen aan de nieuw opgerichte conservatoria en muziekscholen leidden tot een hausse in de 19e eeuw. Componisten componeerden, virtuozen gaven concerten en de huiskamers van amateurs stonden vol pianogeluiden.

De Japanse pianist Naruhiko Kawaguchi, leerling van onder meer Christine Schornsheim en Richard Egarr, was in 2018 een van de prijswinnaars van het Eerste Internationale Chopin Concours op historische instrumenten. Samen met musici van het Orkest van de Achttiende Eeuw presenteert hij Vlaamse pianomuziek uit de Romantiek.

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: