Atomium Jazz

Vanaf juni biedt het Atomium verschillende “Atomium Jazz”-concerten aan in de Ilya Prigogine-zaal, een zijdelingse bol met een acht meter hoog plafond en een wijds uitzicht over Brussel.

Het Atomium heeft dit project niet alleen opgezet om het publiek een vernieuwend en veelzijdig cultureel programma aan te bieden, maar ook om Belgische artiesten te steunen door hen te laten gebruikmaken van de ruimten en het sterke imago van het Atomium. Om dit project te verwezenlijken, werkt het Atomium samen met de Brusselse saxofonist Thomas Champagne, curator van deze concerten.

Het eerste concert is een eerbetoon aan de legendarische jazzfiguur Toots Thielemans en vindt plaats in het kader van “Toots 100”, het feestelijk jaar in Brussel om de 100ste verjaardag van de jazzmeester te vieren. Na meer dan veertig jaar de grote Toots Thielemans over de hele wereld te hebben begeleid, stelt Bruno Castellucci een kwartet van prestigieuze musici voor: Stéphanie Mercier (altsax), Jeanfrançois Prins (gitaar), Christophe Devisscher (bas) en Bruno Castellucci (drums). Het concert wordt voorafgegaan door ‘Ket Talk about Toots’, een reeks anekdotes en mooie verhalen verteld door vrienden van Toots.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in:

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist