Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

Artistiek directeur Ulrike Niehoff heeft aangekondigd dat zij het Koninklijk Concertgebouworkest aan het einde van dit seizoen zal verlaten. Ulrike trad in januari 2021 in dienst bij het Koninklijk Concertgebouworkest als Artistiek Directeur en, naast Dominik Winterling en David Bazen, als lid van de directie.

Dorothee van Vredenburch, voorzitter van de raad van bestuur:
“Ulrike’s tijd als artistiek directeur is gekenmerkt door een reeks uitstekende successen. Zij en haar twee bestuursleden hebben het Concertgebouworkest door de pandemie geloodst, waarbij het publiek in grote getale terugkeerde om te genieten van gevierde en door critici bejubelde concerten in binnen- en buitenland. Ulrike heeft een artistieke visie ontwikkeld die de erfenis van het orkest heeft verenigd met haar inzet voor diversiteit en inclusie, door vele vooraanstaande dirigenten uit te nodigen en te zorgen voor de debuten van uitstekende vrouwelijke dirigenten zoals Mirga Gražinytė-Tyla en Barbara Hannigan, en door opdrachten te geven voor nieuwe werken van vrouwelijke componisten. Ulrike heeft prioriteit gegeven aan het contact met de bredere Amsterdamse gemeenschap, door het orkest naar nieuwe locaties in de stad te brengen en gratis openluchtconcerten te organiseren aan het begin van het seizoen. En met het aantrekken van Klaus Mäkelä als nieuwe chef-dirigent ziet de toekomst van het orkest er zeer rooskleurig uit. Wij betreuren het besluit van Ulrike om te vertrekken, maar respecteren dat uiteraard en bedanken haar voor haar uitstekende werk. Wij wensen haar veel succes met haar toekomstige werkzaamheden.”

“Ik ben trots op wat we samen hebben bereikt in mijn tijd als Artistiek Directeur van het Koninklijk Concertgebouworkest. Het orkest verkeert in blakende vorm en heeft in Klaus Mäkelä zijn volgende chef-dirigent om het naar een buitengewoon veelbelovende toekomst te leiden. Niettemin heb ik besloten mijn carrière elders voort te zetten en ik zal hierover in een later stadium berichten. Ik ben zeer dankbaar voor de productieve samenwerking met onze Raad van Bestuur, mijn collega’s in de Raad van Bestuur, alle medewerkers en vooral alle musici van dit prachtige orkest.”

— Ulrike Niehoff

Ulrike Niehoff zal tot haar vertrek in juli met volle inzet blijven werken aan de artistieke programmering voor de komende seizoenen. De Raad van Bestuur is begonnen met overleg over Ulrike’s opvolging en is voornemens om vóór Ulrike’s vertrek een mededeling te doen.

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.