Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

Arne Nordheim was tot aan zijn dood in 2010 de belangrijkste en meest gerespecteerde componist van Noorwegen, en een van de weinige figuren in de hedendaagse westerse muziek die in staat bleek de traditionele harmonische verhoudingen te overstijgen en tegelijkertijd een uitgesproken vermogen om breed te communiceren door middel van zijn opvallende, fysieke muziek. Het Bergen Philharmonic is verre van immuun geweest voor de kracht van die muziek, en heeft deze tijdens het leven van de componist verdedigd en zijn eerste orkestwerk, Canzona, en zijn laatste, Fonos, in premiu00e8re gebracht. Het heeft meerdere uitvoeringen van Nordheims orkestwerken gegeven en Tenebrae (Celloconcert), Aurora en Wirklicher Wald opgenomen. In 1992 kreeg Nordheim speciale aandacht op het Bergen International Festival, waar het orkest Magic Island – een herziene versie van Be Not Afeard (het uitgangspunt voor The Tempest) – in premiu00e8re bracht.

muziek in de kapel partner van Klassiek Centraal

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.

Doe Mee en Win kaarten voor FLOW FEstival in OOstende