Antwerpen Gitaarfestival 2017

Van vrijdag 17 november tot en met zondag 19 november zet het Antwerpen Gitaarfestival inspirerende gitaarvirtuozen uit binnen- en buitenland op het podium van CC Deurne. Het festivalthema contrasten, metamorfoses en legendes loopt als een rode draad doorheen de zevende editie van het festival.
Contrasten

Vrijdag 17 november wordt het publiek opgewarmd door de laureaten van het Antwerpen Gitaarconcours 2016, waarna een muzikale reis van start kan gaan. Eerst beklimt de klassieke gitarist Marcin Dylla met ons Poolse bergtoppen, waarna het Russische flamenco-fenomeen Grisha Goryachev ons in Spaanse sferen brengt. Over een contrast gesproken.

Metamorfosen

Zaterdag 18 november staat dit jaar in het thema van metamorfoses. Een programma gevuld met gedaanteverwisselingen, waarbij we ruimte maken voor nieuw repertoire maar ook klassiekers in een origineel gitaarjasje stoppen. Om 15u00 is het Four Aces Guitar Quartet te bewonderen in het CC Deurne. Vlaanderens hipste gitaarkwartet laat ons kennismaken met hun jongste cd, boordevol grensverleggend repertoire. Later op de avond brengt het Nederlandse gitaarduo Elias-Cordas ons _ op romantische gitaar _ hoogtepunten uit de operacanon. Tot slot volgt een Schubertreise met de Belgische bariton Werner Van Mechelen. Hij laat zich deze keer begeleiden door gitarist Jan Depreter.

Legendes

Zondag 19 november is tijd voor ware legendes. Met twee Grammy Award-winnende gitaristen op het programma wordt dit ongetwijfeld een concert om nooit meer te vergeten. Eerst brengt een 45-koppig gitaarorkest de zaal op temperatuur. Daarna is het tijd voor Andrew York. Deze Amerikaanse gitarist zette met zijn unieke composities en warme persoonlijkheid enkele jaren geleden het gitaarfestival al eens in vuur en vlam. Afsluiten doen we met het icoon Pepe Romero. De voorbije 40 jaar veroverde hij de harten van miljoenen gitaarliefhebbers. Dat deze gitaargod in de herfst van zijn carrière nog eens naar Antwerpen wil afzakken, staat nu al als een hoogtepunt in de annalen van het Antwerpen Gitaarfestival.


  • WAT: Antwerpen Gitaarfestival
  • WIE: Four Aces Guitar Quartet, Pepe Romero, Andrew York
  • WAAR: CC Deurne
  • WANNEER: 17-19 november 2017
  • Foto: m.t.

Gerelateerde Artikelen

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: