Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

Antwerp Symphony zet haar Koningin Elisabethzaal in de schijnwerpers tijdens "monumentaal" seizoen

Om de 125e verjaardag van haar Koningin Elisabethzaal te vieren, gaat het Antwerp Symphony Orchestra in seizoen 2022-2023 dieper in op het thema ‘Monument’, waarin de rol van monumenten in onze samenleving met een kritisch oog wordt bekeken. Hieronder vindt u enkele hoogtepunten uit het komende concertseizoen.

Het thema ‘Monument’ vormt de rode draad in de concertprogramma’s én in de omkadering tijdens het seizoen. Naast monumentale persoonlijkheden, waaronder gerenommeerde dirigenten als Mark Elder, Eliahu Inbal en Jaap van Zweden, en solisten van wereldklasse als Matthias Goerne, Janine Jansen, Patricia Kopatsjinskaja en Koningin Elisabethwedstrijdwinnaars Lukáš Vondráček en Sergej Katsjatrian, staan heel wat monumentale werken op het programma in de gouden Koningin Elisabethzaal.

September Feestmaand

In 1897 werd de Feestzaal van de Dierentuin feestelijk geopend, op dezelfde plek waar later de gouden Koningin Elisabethzaal zou verrijzen. Om die 125e verjaardag in de verf te zetten, tovert Antwerp Symphony september om tot feestmaand. Elke week kan het publiek genieten van een uniek en apart concert: van het gratis openluchtconcert op het Antwerpse Sint-Jansplein, langs het overdonderende filmconcert Pirates of the Caribbean, tot het glamoureuze openingsgala met operaster Sir Bryn Terfel. Het klassieke concertseizoen start bij Antwerp Symphony!

Hoewel het Antwerpse publiek altijd fijn is om bij thuis te komen, verlang ik ook enorm naar de tournees in 2022-2023. Het orkest is de voorbije jaren nog hechter gaan samenspelen, en ik kan niet wachten om dat aan de rest van de wereld te laten zien.Elim Chan, chef-dirigent Antwerp Symphony Orchestra

The return of Jaap van Zweden: eredirigent naast Elim Chan en Philippe Herreweghe

De hele wereld maakte al kennis met het fenomeen Jaap van Zweden. Antwerpen mocht tussen 2008 en 2011 genieten van zijn talent als chef van het Antwerp Symphony Orchestra. Hij werd in 2012 uitgeroepen tot ‘Conductor of the Year’ en leidt sinds 2018 het New York Philharmonic – waar ondere andere Gustav Mahler en Leonard Bernstein hem voorgingen. Als dirigent emeritus zal Jaap vanaf 2022-2023 jaarlijks terugkeren naar de Koningin Elisabethzaal. 

Concertzaal van topkwaliteit ontvangt prestigieuze gastorkesten

De nieuwe Koningin Elisabethzaal staat al na enkele jaren op de wereldkaart als prestigieuze concertzaal met een unieke akoestiek. Vooraanstaande buitenlandse orkesten en solisten komen dan ook graag langs bij Antwerp Symphony. Komend seizoen hoort het publiek onder meer Maria João Pires (met het Braziliaanse NEOJIBA Orchestra olv Ricardo Castro), Janine Jansen (met het Chamber Orchestra of Europe olv Antonio Pappano) en Khatia Buniatishvili (met het Orchestre de la Suisse Romande olv Jonathan Nott).

Naast deze monumentale persoonlijkheden stelt het Antwerp Symphony Orchestra in het komende seizoen ook een resem aan monumentale werken voor, met meesterwerken van Beethoven, Dvořák en Sjostakovitsj, maar ook de indrukwekkende requiems van Brahms en Verdi, en Peter Benoits zelden uitgevoerde De Oorlog.

Het is een geweldig voorrecht om het residentieorkest te kunnen zijn van een plek met 125 jaar historiek in de klassieke muziek. Maar het is ook belangrijk dat we onze blik richten op de toekomst en op de monumenten van morgen. Met veel jonge componisten, dirigenten en solisten op het programma, kijk ik dan ook uit naar een extra feestelijk seizoen in onze monumentale, gouden Koningin Elisabethzaal.Joost Maegerman, intendant Antwerp Symphony Orchestra

Nieuwsbrief

Meer Lezen

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.

Doe Mee en Win kaarten voor FLOW FEstival in OOstende