Antwerp Symphony verlengt contract met chef-dirigent Elim Chan tot 2025

Elim Chan leidt zeker tot 2025 het Antwerp Symphony Orchestra. Het orkest verlengt haar contract met drie seizoenen. Zo kan het Belgische publiek ook de komende jaren blijven genieten van haar unieke combinatie van kracht en fijnzinnigheid.

Elim Chan, die in eerste instantie voor drie seizoenen aangesteld was als chef-dirigent bij Antwerp Symphony, blijft hierdoor nogmaals drie seizoenen aan het hoofd van het orkest.
“Bij haar aanstelling in 2019 werd de enorme match tussen Elim en het orkest meteen bevestigd en doorheen de afgelopen drie seizoenen is er een hechte band ontstaan tussen orkest en chef-dirigent,” aldus intendant Joost Maegerman. “Ook gedurende de uitdagende pandemie zijn we samen blijven bouwen aan onze klank en de speelcultuur.”
De internationale carrière van Elim heeft intussen een grote vlucht vooruit genomen. “We kijken dan ook vol vertrouwen naar de volgende drie seizoenen waarbij we samen uitdagende programma’s zullen brengen in onze Elisabethzaal en ver daarbuiten.” besluit Joost Maegerman.

Naast haar concerten in Antwerpen dirigeerde Chan de voorbije jaren onder andere het Concertgebouworkest, de Los Angeles Philharmonic en het Swedish Radio Symphony Orchestra. Komend seizoen is ze bovendien artist in residencebij de Wiener Musikverein, naast ondermeer pianist Igor Levit en violiste Isabelle Faust. Elim Chan: “Als sinds mijn eerste concert in 2017 verwelkomden de concertgangers in België me met open armen. Dat we daarnaast dagelijks kunnen repeteren en optreden in die prachtige Elisabethzaal is een droom voor elke dirigent. Ik kijk er dus naar om Antwerp Symphony de komende drie jaar verder op de wereldkaart te zetten.”

Monument

Volgend seizoen viert Antwerp Symphony de 125e verjaardag van de Koningin Elisabethzaal. In 1897 dirigeerde Peter Benoit het openingsconcert van de toenmalige Feestzaal van de Dierentuin met eigen werk. Komend seizoen, dat toepasselijk rond het thema ‘Monument’ draait, dirigeert Chan ondermeer Mahlers Eerste Symfonie en Brahms’ iconische Ein deutsches Requiem met Collegium Vocale Gent.

Biografie Elim Chan

Sinds haar klinkende overwinning op de Donatella Flick Conducting Competition maakt Elim Chan furore op de grootste internationale podia, en wordt ze geroemd voor haar unieke combinatie van kracht en fijnzinnigheid. De voorbije jaren was ze (meermaals) te gast bij de meest prestigieuze orkesten ter wereld zoals het Concertgebouworkest, het Deutsches Symphonie-Orchester Berlin, het Hong Kong Philharmonic Orchestra, het London Symphony Orchestra, het Philharmonia Orchestra, het Boston Symphony Orchestra, de Los Angeles Philharmonic en het Swedish Radio Symphony Orchestra. Sinds seizoen 2019- 2020 is ze chef-dirigent van het Antwerp Symphony Orchestra en daarnaast is ze als vaste gastdirigent verbonden aan het Royal Scottish National Orchestra. Elim werd opgeleid door eminente dirigenten onder wie Marin Alsop, Gustav Meier, Gerard Schwarz en Bernard Haitink. Ze was assistent-dirigent bij het London Symphony Orchestra en maakte deel uit van het Dudamel Fellowship-programma bij de Los Angeles Philharmonic. In 2022-2023 is ze artist in residence bij het Wiener Musikverein.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: