Annelien Van Wauwe: FLOW

Op haar tweede PENTATONE album FLOW presenteert Annelien Van Wauwe een programma geïnspireerd door haar liefde voor yoga. Ze combineert het beroemde Klarinetconcerto van Mozart met de wereldpremière opname van Wim Henderickx’ concerto SUTRA van Wim Henderickx. Van Wauwe voert beide werken uit op de karakteristieke bassetklarinet, samen met de vermaarde NDR Radiophilharmonie onder leiding van Andrew Manze.

Annelien Van Wauwe is een reputatie aan het opbouwen als een van de meest opwindende en originele klarinettisten van haar generatie. Haar PENTATONE debuutalbum Belle époque (2019) won een Opus Klassik Award 2020. In zijn samenwerking met de NDR Radiophilharmonie brengt dirigent Andrew Manze zijn ervaring op het gebied van historisch geïnformeerde uitvoering naar de gepolijste symfonische klank van het orkest, wat resulteert in een prijswinnende complete cyclus van Mendelssohn symfonieën (2017-2018), evenals zeer geprezen interpretaties van Mozart’s, 38e en 39e, (2021) evenals 40e en 41e symfonieën (2019) en Beethoven’s 5e en 7e symfonieën (2020), allemaal uitgebracht op PENTATONE.

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: