AMUZ Steunfonds

COVID-19 schudde de hele wereld door elkaar. Ook in de cultuursector lieten de gevolgen zich drastisch voelen. De afgelopen maanden kwamen vele concerten op de helling te staan. De impact voor alle betrokken muzikanten is dan ook erg groot.

Om getroffen kunstenaars mee te kunnen ondersteunen, opende AMUZ een projectrekening beheerd door de Koning Boudewijnstichting. De weg is nog lang en daarom hopen we op de financiële steun van iedereen die muziek een warm hart toedraagt.

Met uw gift engageren we jonge Belgische muzikanten voor een reeks digitale concerten. We bieden hun het podium van AMUZ en de ondersteuning van ons team, en zorgen ervoor dat hun concerten in de beste omstandigheden worden opgenomen om zoveel mogelijk muziekliefhebbers van deze voorstellingen te laten genieten.

Deze muzikanten traden reeds op: Mario Sarrechia (klavecimbel), Korneel Van Neste (contratenor) & Justin Glaie (luit), Deborah Cachet (sopraan) & Bart Naessens (klavecimbel) & Edouard Catalan (cello), Adriaan Lauwers (teorbe en barokgitaar), Beniamino Paganini (klavecimbel, traverso) & Nele Vertommen (hobo, blokfluit), Lies Wyers (viola da gamba) & Pieter Vandeveire (viola da gamba). Het blijft nog steeds mogelijk om te doneren aan ons Steunfonds voor Belgische artiesten. Dankzij uw giften konden we alvast 6 digitale concerten doorgaan met bovenstaande muzikanten, maar we hopen nog veel meer artiesten te kunnen ondersteunen.

Steunen kan via een klassieke overschrijving op de projectrekening ‘AMUZ Steunfonds’, beheerd bij de Koning Boudewijnstichting, op rekening BE10 0000 0000 0404 (BIC: BPOTBEB1) met de gestructureerde mededeling 128/3274/00084.

Giften vanaf € 40 die worden overgemaakt aan de Koning Boudewijnstichting geven aanleiding tot een belastingvermindering van 45%. Naar aanleiding van de COVID-19-crisis heeft de federale regering de fiscale aftrek verhoogd naar 60% van het geschonken bedrag en dit voor giften die worden gedaan in het jaar 2020.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: