Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

Amor fatale

**** Dit is een ideale cd om te beluisteren in de nasleep van het herdenkingsconcert dat Opera Vlaanderen vorig weekend aan Alberto Zedda wijdde, de vorig jaar overleden Rossini-maestro par excellence. De Letse sopraan Marina Rebeka kende haar doorbraak als operazangeres op het Rossini Festival in Pesaro in 2008 en heeft Alberto Zedda nog als haar mentor gekend.

Het programma van deze opname is een interessante exploratie van partijen die Rossini componeerde voor Isabella Colbran, zijn muze, sterzangeres en latere echtgenote. Er zijn niet alleen aria’s uit de steeds weer terugkerende opera’s van Rossini, maar vooral fragmenten uit minder bekende opere serie, zoals Moïse et Pharaon, Maometto secondo, Armida, Otello en de grand opéra Guillaume Tell. De bekendste aria’s zijn Bel raggio lusinghier uit Semiramide en Tanti affetti in tal momento uit La donna del lago. Als Rossini-bloemlezing is de cd dus al de moeite waard.

Rebeka heeft een zeer hoog timbre, waardoor ze me in de eerste aria op de cd uit Moïse et Pharaon een beetje scherp overkomt, vooral op kracht en volume zingt en zelfs een tikje monotoon klinkt. Een eerste indruk die in de loop van de cd echt wel moet bijgesteld worden. Je zou de cd bijna moeten beginnen beluisteren vanaf het prachtige Preghiera uit Maometto secondo, waarin Rebeka een regenboog aan kleuren in de toon ontwikkelt, met egale overgangen tussen de registers. Ook bij extreme hoogte blijft ze helder en zuiver. Hier ben je meteen overtuigd van haar stemkunst.

Rebeka heeft duidelijk haar visie op de coloratuurkunst van Rossini ontwikkeld, en ze past ze ook toe in dramatische variatie. Haar Desdemona is zalig lyrisch en getuigt ook weer van uiterste stembeheersing. Haar Armida zingt ze dramatisch met fenomenale coloraturen. Ook Mathilde in Guillaume Tell zingt ze met groot stembereik en de dramatische overtuiging van de vrouw die haar liefde boven stand of status stelt. Ook hier weer valt de volle stemhebbende hoogte op. En een briljant orkest trouwens. De aria van Elena in La donna del lago is een schitterend slot vol inleving en stembeheersing. Het besluit staat vast: Marina Rebeka is een prachtige Rossini-sopraan.


  • WAT: Amor fatale. Rossini Arias
  • WIE: Marina Rebeka (sopraan), Münchner Rundfunkorchester o.l.v. Marco Armiliato
  • UITGAVE: BR Klassik 900321

Nieuwsbrief

Meer Lezen

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.

Doe Mee en Win kaarten voor FLOW FEstival in OOstende