American Piano Landscapes: 19th Century & 20th Century Music from the New World

Dit Da Vinci Classics album biedt niet alleen een smakelijke ervaring van pianowerken geschreven door enkele van de belangrijkste Amerikaanse componisten, maar helpt de luisteraar ook om de verbanden en connecties tussen de voorgestelde componisten te begrijpen. Geen man (of vrouw) is een eiland, en dit geldt in het bijzonder voor musici. Hoewel grote componisten altijd een min of meer prominent element van originaliteit bezitten, is dit nooit geheel los te zien van een relatie met kunstenaars uit het verleden en met levende collega’s. Deze relatie kan natuurlijk van nabijheid of tegenstelling zijn; nieuwe ideeën worden zowel uit imitatie als uit afwijzing geboren.

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in:

Laatste berichten