Amazing Haydn 2017 Muzikaal festijn met internationale topsolisten

Amazing Haydn 2017 is het jaarlijkse internationale klassieke muziekfestival van het Mechelse Haydn-Genootschap. Met aandacht voor de Weense klassieke periode en de romantiek, met Joseph Haydn als uithangbord, wordt de editie 2017 ingekaderd.

Dit jaar maken de internationale top-solisten wellicht het goede weer.

Zondagnamiddag 24 september om 15 uur  is het auditorium van het Diocesaan Pastoraal Centrum (het voormalig Groot-Seminarie), Frederik de Merodestraat 18 , Mechelen, het nostalgische decor voor het openingsconcert met het befaamde Martinu Quartet uit de Tsjechische hoofdstad Praag. Tsjechië, dat in voorbije eeuwen bekend stond als ‘muziekconservatorium van Europa’, kan prat gaan op een bijzonder rijke strijkkwartettraditie, hetgeen door dit ensemble van internationale allure volop wordt belichaamd.

Special Guest is Vilém Veverka. Deze uit Praag stammende hoboïst is de top in Tsjechië en bij uitbreiding ook in Europa. Hij is een waar hobofenomeen. Naast een buitengewoon muzikaal inzicht beschikt hij over een zowel letterlijk als figuurlijk adembenemende techniek. Hij heeft bovendien het vermogen dit alles uitermate attractief met zijn publiek te delen.

Vilém Veverka en het Martinu Quartet brengen een hoogstaand en uitermate gevarieerd programma met werk van componisten, die allen aan Tsjechië en met name aan Bohemen, kunnen worden gelinkt waardoor dit concert niet zou misstaan in het wereldvermaarde Tsjechische muziekfestival ‘Praagse Herfst’. Een stukje Praagse Herfst is op 24 september in hartje Mechelen te beleven.


Tickets in vvk. € 22: http://users.telenet.be/haydngenootschap (015) 33 11 03

www.uitinmechelen.be (070) 22 28 00 – uit@mechelen.be

www.cultuurcentrummechelen.be

  • WAT: Amazing Haydn 2017, openingsconcert met Vilém Veverka en het Martinu Quartet
  • WAAR & WANNEER: auditorium Diocesaan Pastoraal Centrum, Frederik de Merodestraat 18 , Mechelen – zondag 24 september 2017, 15 uur
  • FOTO’S: mt

 

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in:

Laatste berichten