Alfama Kwartet en Camille Seghers

Het Alfama Kwartet  behoort tot de generatie van onze/deze  jonge, talentvolle musici die zich ook in het buitenland hebben laten kennen en waarderen en zich heel vroeg in hun leven met de muziek hebben vereenzelvigd.

Met Elsa de Lacerda, viool, die het kwartet in Brussel oprichtte, Céline Bodson, viool, Morgan Huet, altviool en Renaat Ackaert, cello, treedt het kwartet op in grote concertzalen en festivals zoals Bozar, Philarmonie Luxembourg, Festival d’Ambronay, Flagey, Musée d’Orsay, Festival d’Alcobaça, Espinho en andere.

Het werkt regelmatig samen met partners waaronder de celliste Camille Thomas, de pianisten Guillaume Coppola en Nathanaël Gouin, de klarinetiste Florent Heau, de sopraan Jodie Devos, de mezzo-sopraan Albane Carrère. Op 26 april aanstaande concerteert het kwartet met de celliste Camille Seghers met werken van Bach, Schubert en Tchaikowsky.

Het concert wordt georganiseerd  door het Huis Lempertz in zijn merkwaardige art-nouveau zaal, ter gelegenheid van de tentoonstelling van de werken van Sean Scully. Op het concert volgt een receptie. Vrije toegang mits aanmelding:  brussel@lempertz.com.


  • WAT : Bach, Schubert, Tchaikovsky
  • WIE: Het Alfama Kwartet en Camille Seghers
  • WANNEER: 26 april 2017 om 20 uur.
  • WAAR: Grote Hertstraat, 6  – 1000 Brussel
  • Foto: m.t.

Gerelateerde Artikelen

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in:

Laatste berichten