Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

Na het winnen van het 11de Internationaal Franz Liszt Pianoconcours in 2017 in TivoliVredenburg Utrecht, kwam de muzikale carrière van de Britse pianist Alexander Ullman (1991) in een grote stroomversnelling terecht. Alexander Ullman was daarop meer en meer te horen op de grote internationale podia. Dat Alexander een groot Liszt-interpreet is, bewees hij al eerder door in 2011 de eerste prijs van het Liszt Concours in Budapest in de wacht te slepen.

Voor wie de Britse pianist live wil horen, kan op 28 september 2022 terecht in het Concertgebouw Amsterdam, waar hij te horen zal zijn in Pianistenfeest Hemelbestormers

Voorafgaand aan het concert in Amsterdam vindt op 24 juni de release plaats van zijn nieuwe Liszt-opname: Alexander Ullman heeft met de musici van BBC Symphony Orchestra onder leiding van Andrew Litton Liszts eerste en tweede pianoconcert opgenomen. Op deze opname omlijsten beide pianoconcerten Liszts pianosonate in b-klein, S.178.

Eerder dit jaar bracht Alexander Ullman in april 2022 met Noemi Gyori en Gergely Maderas een opname uit met werken voor fluit en piano geschreven door de Hongaarse broers Franz (1821-1883) en Karl Doppler (1825-1900).

De eerste solo-opname van Alexander Ullman met transcripties voor piano van balletstukken van Stravinsky, Tsjaikovski en Prokofiev werd in maart 2019 uitgebracht (label Rubicon). Voor zijn eerste opname heeft Ullman Russisch balletrepertoire gekozen: De “Notenkraker Suite”, op. 71a, Three Movements from Petrushka en Six Pieces from Cinderella, Op. 102. Alexander Ullman toonde met dit uiterst virtuoze programma zijn buitengewone techniek.

image001
image002

preview & koop link*

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.

Doe Mee en Win kaarten voor FLOW FEstival in OOstende