Album for Astor | Bjarke Mogensen

Alle meer dan 750 werken van Piazzolla zijn onlosmakelijk verbonden met een essentiële en kenmerkende Argentijnse identiteit. Ter gelegenheid van de 100ste verjaardag van het genie van de nuevo tango wordt de jonge Deense meester van de moderne accordeon, Bjarke Mogensen, begeleid door de bekroonde percussionist Johan Bridger en Mathias Heise. Samen met de leden van de Danish Chamber Players brengen zij de pulserende en sensuele partituren van Piazzolla tot leven!

“Mijn hele leven heb ik de muziek van de buitengewone Argentijnse componist Astor Piazzolla (1921-1992) bewonderd, bestudeerd en uitgevoerd. Het doet me veel plezier om op de honderdste verjaardag van zijn geboorte een volledig instrumentaal album van Piazzolla uit te brengen. Ik besloot mijn hommage uitsluitend op Piazzolla-nummers te baseren, maar ik stortte me ook op het creëren van een gevarieerde en uitgebreide luisterervaring: een uur van afwisselend accordeonsolo’s, instrumentale duetten en stukken gearrangeerd voor mij en een kleine groep gemengde instrumenten. De muziek is helemaal Astor, maar met een vleugje Bjarke hier en daar, misschien zelfs doorlopend. Er zijn geen zangers bij betrokken, maar de muziek van Piazzolla zingt, en onze instrumenten zingen, en bij elke draai is er melancholie, struikelende voeten, snelle figuren en een sfeer van Buenos Aires.”

— Bjarke Mogensen

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: