AlbaNova – Midzomerfestival voor muziek van vroeger en nu

Tijdens het jaarlijks midzomerfestival AlbaNova – dit jaar op zondag 30 juni – ontmoeten oude en hedendaagse muziek, jonge en getrainde oren elkaar in de pittoreske omgeving van Landcommanderij Alden Biesen.

Met het thema ‘En Route’ ligt de focus dit jaar op de grenzeloosheid, het reizend karakter en de verbindingen die muziek maakt, over generaties en grenzen heen.

Op AlbaNova raken we niet uitgeluisterd: zangeressen van Psallentes brengen de boetepsalmen van Lassus, Jasper Blom zorgt voor een kundig streepje jazzimprovisatie en gezinnen worden uitgedaagd in een muzikaal familieparcours. Maak kennis de hightechwereld van Routes du son of droom weg onder het geroezemoes door de muzes en djinns van Imago Mundi. Sonar Quartett laat grenzen vervagen met de uitvoering van Turks-Duitse en Duits-Turkse strijkkwartetten, Zonzo Compagnie neemt bezoekers mee in de wervelende wereld van Bach en Les Belles Dames Sans Merci belichten onverwachte aspecten uit het leven van kunstenares Artemisia.

Ontdek het volledige programma op www.albanovafestival.com en bestel je tickets online.

AlbaNova is een organisatie van Musica, Impulscentrum voor Muziek en Landcommanderij Alden Biesen, met de steun van Piano’s Maene, Klara en de Vlaamse Overheid


  • WAT: AlbaNova – Midzomerfestival voor muziek van vroeger en nu
  • WANNEER: Zondag 30 juni 2019
  • WAAR: Landcommanderij Alden Biesen, Bilzen
  • FOTO’S: Kristof Vrancken

Gerelateerde Artikelen

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: