Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

  • Start over 10 maanden

Beethoven 9

  • Festival
  • Concertgebouw B...

Beethoven 9

Reis mee naar 1824: toen de wereld op z’n kop stond door de 9de Symfonie van Beethoven. Hij componeerde dat meesterwerk ondanks een berg aan uitdagingen zoals doofheid, een humeur zo donker als de nacht en allerlei kwalen. 

Verwacht vuurwerk dat creativiteit en hoop ontketent en universeel broederschap viert. Chef-dirigent Kristiina Poska en Symfonieorkest Vlaanderen blazen je van je sokken. Ze kunnen daarvoor rekenen op een sterrenteam van solisten en het Estonian Philharmonic Chamber Choir.

Daarna brengt het orkest samen met ensemble Revue Blanche de nieuwste creatie van Annelies Van Parys: een verhaal over de verhouding tussen het individu en de massa. Hoe werkt die groepsdynamiek van het broederschap waar Beethoven zo naar verlangde? Het werk wordt gebracht met een tekst van Gaea Schoeters.

Dit klassieke concert gaat door op 26 maart 2025 in Muziekcentrum De Bijloke Gent, 27 maart 2025 in La Seine Musicale in Parijs, 29 maart 2025 in Theater Heerlen, 31 maart 2025 in CC De Warande in Turnhout, 2 april 2025 in Concertgebouw Amsterdam, 3 april 2025 in Concertgebouw Brugge en 6 april 2025 in Tivolivredenburg in Utrecht.

donderdag 3 apr 2025, 20:00

Doe Mee en Win kaarten voor FLOW FEstival in OOstende