Dat ze één van die zeldzame talenten is die de tijd nemen om constructief-kritisch na te denken over het reilen en zeilen in de muziekwereld, bewees ze al met enkele rake opiniestukken. En niet te vergeten: met haar gedreven “voorzitterschap” van “De Zes/Les Six”, de jongerenjury van de voorbije piano-editie van de Koningin Elisabethwedstrijd 2016.

Sinds kort is ze ook aan de slag bij Klara, waar ze hopelijk haar ei kwijtkan en haar creatieve ideeën kan uitdragen.

Haar liefde voor het podium zit haar gewoon in de genen, en of ze nu optreedt in een intieme locatie dan wel in een zaal van 500 man, de passie en overgave waarmee ze haar muzikale verhaal schrijft, zijn gewoon onvoorwaardelijk…

Haar debuut-CD, die in het najaar zal verschijnen, vormt alvast de eerste kroon op jarenlang hard werken. Een schitterend stuk in de fascinerende puzzel die ze momenteel volop aan het leggen is, met een rijke combinatie van concerten, aan nieuw repertoire bouwen, elke kans voor masterclassses en festivals gretig aangrijpen, en blijven denken en schrijven over wat haar ten diepste beroert.

Marie laat zich niet vatten in stereotiepe stramienen en strakke keurslijven. Ze wil altijd en overal zichzelf blijven, en net daar is haar grote sterkte. Daarbij spreekt ten schrijft ze niet alleen voor zichzelf, maar ijvert ze er op haar eigenste manier voor dat pianisten en musici in het algemeen niet als machines behandeld worden of zich als mechanische robotten laten sturen… Een uiterst nobele doelstelling.

Ze zal elke vierkante millimeter van Huis De Min doen zinderen met haar talent en haar generositeit. Niet te missen afspraak dus op 6 mei in De Min!

www.francoismarie.be

Presentatie: Veerle Deknopper

Zo 6 mei 2018

15 u. Huis De Min
Mechelen

Volwassenen: € 25,00
-26 jaar: € 20,00
Leerlingen Stedelijk Conservatorium/Muziekschool Wonderful World: € 10,00

Inleiding op het concert door
Nicolaï Van den Bogaert van
13:30 u. tot 14:15 u.

PROGRAMMA:

D. Scarlatti
Sonata L33

F. Chopin
Andante Spianato et Grande Polonaise Brillante

L. Mortelmans
Het Wielewaalt en het Leeuwerkt

N. Kapustin
Variations op. 41

PAUZE

D. Scarlatti
Sonata k141

C. Debussy
Etude no. 11 pour les arpèges composés

S. Gubaidulina
Chaconne

A. Ginastera
Danzas Argentines

Reservaties: http://muziekschool-wonderfulworld.com/concerten-mei-2018/


  • WAT: Pianorecital
  • WIE: Marie François
  • WANNEER: 6 mei 2018 15 u
  • WAAR: Huis de Min, Mechelen