A Mandolin’s Guide to Hamburg

Kan er meer gecentreerd zijn dan bij de Hamburgse mandolinespeler Florian Klaus Rumpf? Zijn nieuwe opname laat zien hoezeer deze musicus “in het heetst van de strijd zit”. Zijn instrument, maar ook de grote Hanzestad waarin hij woont, zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden als zijn levenspunten. Wat is er dan natuurlijker dan de luisteraars van dit nieuwe album een muzikale gebruiksaanwijzing te geven?

De voor dit programma geselecteerde muziekstukken, voor het merendeel van levende componisten, vormen samen een soundtrack voor de verkenning van Florian Rumpfs eigen favoriete plekken in de stad en van belangrijke historische plaatsen, die hij in de booklettekst levendig beschrijft.

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Gerelateerde Artikelen

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: