A Day with Suzanne

Een grote moderne singer-songwriter, een “troubadour”, is in 2016 overleden. Dit programma is een eerbetoon aan zijn kunst en legt een link naar het Franse renaissancechanson.

Leonard Cohen, die zichzelf graag een “chansonnier” noemde, groeide op in het Franstalige Montréal, Canada. Hij wordt gewaardeerd als dichter en om zijn gevoelige muzikale gevoel voor het woord. Dit project verbindt Cohen muzikaal en poëtisch met vorige generaties songwriters. Het beroemde 16e eeuwse chanson Susanne un jour van Orlando di Lasso ontmoet Cohen’s Suzanne. Josquins Adieu mes amours of Dansen van Pierre Attaingnant (Parijs, 1529) worden gecombineerd met Cohens liederen en de tijdperken komen samen. Met kennis van de praktijken van de renaissancemuziek ontstaan nieuwe diminuties op de muziek van Cohen, evenals nieuwe akkoord- en omgangsbegeleidingen voor viola da gamba of luit naar laat 16e en 17e eeuwse modellen.

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: