A Bouquet of Forgotten Flowers in de prijzen

A Bouquet of Forgotten Flowers: een interessante aanwinst voor de Phaedra catalogus, die nu ook met een "Orphée spécial" werd bekroond.

De Phaedra-productie met Werner Van Mechelen en Peter Vanhove sleepte recent een Franse onderscheiding in de wacht: een zogenoemde "Orphée spécial". Die bekroning werd door de Académie du Disque Lyrique tijdens een plechtigheid in het Théâtre du Châtelet in Parijs toegekend. De redactie van Klassiek Centraal wenst zowel het label en zeker ook de muzikanten van harte te feliciteren met deze internationale erkenning.

De Phaedra-productie met Werner Van Mechelen en Peter Vanhove sleept een Franse onderscheiding in de wacht: een zogenoemde “Orphée spécial”. Die bekroning werd door de Académie du Disque Lyrique toegekend tijdens een plechtigheid in het Théâtre du Châtelet in Parijs. De redactie van Klassiek Centraal wenst zowel het label en zeker ook de muzikanten van harte te feliciteren met deze internationale erkenning.

De Phaedra-cd In Flanders’ Fields volume 84, getiteld "Een Boeket Vergeten Bloemen" (A Bouquet of Forgotten Flowers) bevat uitsluitend liederen van Belgische componisten als Georges Lonque, Lodewijk Mortelmans en Prosper van Eechaute, gezongen door Werner Van Mechelen, met Peter Vanhove aan de piano.  

Een recensie van deze opname verscheen op 24 januari van dit jaar op de website van Klassiek Centraal. Belangrijker dan het aantal sterren is de vaststelling door onze opera- en liedrecensente Lucrèce Maeckelbergh dat de tandem Van Mechelen-Vanhove alleen al lof verdient omdat ze het verwaarloosde liedgenre van onze eigen componisten vertolken.

"De selectie is zorgvuldig gemaakt en het resultaat is ronduit verrassend", zo luidt het in de inleiding. De stem van Werner Van Mechelen "bloeit mooi open bij zijn verhalende inleving. […] Peter Vanhove begeleidt stijlvol." Om te besluiten dat dit voor de Phaedra-catalogus een interessante aanwinst is. En zo dachten ze er bij de Académie du Disque Lyrique in Parijs blijkbaar ook over…

Van Mechelen en pianist Peter Vanhove verdienen alleen al lof omdat ze het verwaarloosde liedgenre van onze eigen componisten vertolken. De selectie is zorgvuldig gemaakt en het resultaat is ronduit verrassend. – See more at: https://klassiek-centraal.be/?q=recensie/ten-onrechte-vergeten#sthash.4r5jN5Z0.dpuf

Tags

Gerelateerde Artikelen

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: