800 jaar Sint-Niklaas: Flanders Boys Choir en Gynaika/Koritsia zingen Sint-Nicolaascantate

De stad Sint-Niklaas viert in 2017 haar 800ste verjaardag. Voor die gelegenheid slaan de twee beste jeugdkoren van Sint-Niklaas de handen in elkaar voor een feestelijke uitvoering van de Sint-Nicolaascantate van Benjamin Britten.

Britten, de beroemdste koorcomponist van de 20ste eeuw, was amper 35 jaar toen hij de Sint-Nicolaascantate schreef voor het eeuwfeest van het Lancing College. De tekst is een bloemlezing van de legendes rond Sint-Nicolaas. Voor de muziek moest Britten rekening houden met de muzikanten die in het college aanwezig waren. Zo componeerde hij een cantate voor koor, meisjeskoor, tenor- en knapensolo, strijkorkest, slagwerk, orgel en piano.

Flanders  Boys Choir en Gynaika/Koritsia krijgen bij hun 3 uitvoeringen van de Sint-Nicolaascantate de steun van het orkest La Passione en solist Yves Saelens. De muzikale leiding is in handen van Dieter Van Handenhoven.

Praktisch

Sint-Nicolaascantate van Benjamin Britten
Vrijdag 20 oktober (20u), zaterdag 21 oktober (20u) en zondag (15u)
Sint-Nicolaaskerk, Sint-Niklaas
Tickets: kaarten@flandersboyschoir.org of 0473/52.95.25


  • WAT: Sint-Nicolaascantate van Benjamin Britten
  • WIE: Flanders Boys Choir, Gynaika/Koritsia, La Passione en Yves Saelens onder leiding van Dieter Van Handenhoven
  • WAAR & WANNEER: 20 & 21 oktober 2017 om 20 uur en 22 oktober op 15 uur, Sint-Nicolaaskerk te Sint-Niklaas
  • FOTO’S: © Flanders Boys Choir

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: