Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

'Patientia' is eerste album van Violiste Sara Övinge

Violiste Sara Övinge brengt haar debuutalbum ‘Patientia’ uit met het Norwegian Chamber Orchestra en dirigent Edward Gardner

muziek in de kapel partner van Klassiek Centraal

De avontuurlijke Zweedse violiste Sara Övinge koppelt het Vioolconcert nr. 2 van Philip Glass aan de wereldpremière van het Vioolconcert ‘Patientia’ van Kjetil Bjerkestrand. Beide concerten brengen solo vioolpartijen samen met elektronica en kamerorkest. Sara wordt in dit project bijgestaan door het Norwegian Chamber Orchestra en haar echtgenoot, dirigent Edward Gardner. Hoewel minimalistisch van stijl, zijn dit geen ‘gemakkelijke’ stukken; de uitvoeringen zijn fris, stoer en indrukwekkend.

Terwijl veel jonge musici hun debuutalbum zo snel mogelijk willen uitbrengen, wachtte Sara op het juiste moment én het juiste repertoire. Ze was op zoek naar iets ongewoons, iets dat zou passen bij haar karakter: onderzoekend, lief, vrolijk en avontuurlijk. Na het kiezen van het repertoire voor haar debuutalbum moest ze echter nog ietsje langer geduld hebben, want er zat een compositieopdracht bij voor een nieuw vioolconcert van de Noorse componist Kjetil Bjerkestrand. Maar nu is het dan eindelijk zover, en haar geduld wordt beloond! “Patientia” wordt wereldwijd fysiek en digitaal op 23 juni uitgebracht op LAWO Classics.

“Toen ik Kjetil ontmoette en zijn muziek speelde, wist ik meteen dat dít was waar ik op had gewacht. Dit is muziek die als mij voelde.” Maar de moed bij elkaar rapen om het te vragen was een ander verhaal, zoals Sara het zelf verwoordt: “Ik had ongeveer drie glazen wijn op voordat ik durfde te vragen of hij een vioolconcert voor mij wilde schrijven!” Gelukkig voor Sara (en voor ons) zei Kjetil Bjerkestrand ja.


PATIENTIA

Philip Glass: Violin Concerto No. 2 ‘The American Four Seasons’
Kjetil Bjerkestrand: Fiolinkonsert Nr. 1 ‘Patientia’

Sara Övinge, viool
Norwegian Chamber Orchestra
Edward Gardner, dirigent

SKU: LWC1255 | Label: LAWO Classics
Luister en download link: [eafl id=”50388″ name=”https://orcd.co/patientia_sara_ovinge” text=”https://orcd.co/patientia_sara_ovinge”]

Nieuwsbrief

Meer Lezen

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.