4 buitengewone artistieke talenten kapen een Belgische Piano Award van de World Piano Day Awards

PERSBERICHT

Antwerpen 16 maart 2023 

4 buitengewone artistieke talenten kapen een

Belgische Piano Award van de World Piano Day Awards

Yaroslav Maksymets (Brussel), Nand Selleslagh (Antwerpen), Andreas Van Overbeke, en Eva Alekseeva zijn de  opmerkelijke winnaars van de eerste World Piano Day Awards in België geworden. 

Yaroslav Maksymets (17 jaar, Brussel), Nand Selleslagh (15 jaar, Antwerpen), Andreas Van Overbeke (12 jaar, De Pinte)  en Eva Alekseeva (10 jaar, Evergem) winnen een Belgische Piano Award van de Piano World Day Awards, die dit jaar voor de eerste keer georganiseerd werden.  

Méér dan 50 kandidaten uit België namen deel aan deze pianowedstrijd.  Het niveau van de deelnemende muzikanten bleek erg hoog en uiteindelijk werden er 12 muzikanten geselecteerd voor de finale.  

World Piano Day is een organisatie die kinderen en jongeren wil stimuleren, aanmoedigen en ondersteunen in hun muzikale ontwikkeling.  Door hen een podium aan te bieden willen wij hen vooral veel ervaring laten opdoen.  We streven er iedere keer opnieuw naar dat zij hun muzikale talenten kunnen tonen en delen met de mensen om hun heen.

De 4 winnaars zullen het voorprogramma spelen van het World Piano Day Concert op woensdag 29 maart 2023 om 19:30 uur, Amuz Antwerpen. Componist en pianist Johan Famaey kleurt deze editie met een filmisch geïnspireerde programma waarin de piano centraal staat.  

De hoofdrollen worden vertolkt door dirigent Dirk Brossé, het symfonisch orkest Prima La Musica, solo violiste Marina Martin Maldonado en het National Children’s Choir.

Op het programma staat muziek van Dirk Brossé en Johan Famaey met als thema ‘Our Planet’.  Het is de bedoeling van beide componisten om hun visie te vertellen via muziek op ‘onze Natuur’ (Dirk Brossé) en het ‘Universum’ (Johan Famaey) en mensen hieromtrent samen te brengen.  Tevens willen ze graag samen inzetten op innovatie door cultuur. 

Voor meer info kan u terecht bij:

Johan Famaey

Music director World Piano Day 

Woordvoerder 

+32 496 71 94 10

info@worldpianoday.be

www.worldpianoday.be

 

Tags

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in:

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist