300 uitvoerders op 1 podium met Carmina Burana

Limburgse koren brengen het iconische repertoirestuk Carmina Burana naar CCHA

Op zaterdag 3 en zondag 4 december verzamelen maar liefst 300 muzikanten op het podium van CCHA. Vijf Limburgse koren aangevuld met een kinderkoor, drie solisten en een symfonische orkest brengen het iconische repertoirestuk Carmina Burana van Carl Orff.

Iconisch werk

Carmina Burana van Carl Orff is een werk dat blijft fascineren. Het beroemde O Fortuna opent en besluit het iconische werk. Voor dit stuk baseerde Orff zich op een verzameling van 24 lyrische gedichten. Dat is de grootste en beroemdste verzameling middeleeuwse teksten die tot de zogenaamde vagantenliteratuur behoren.

Massieve bezetting

De uitvoering van dit repertoirestuk telt maar liefst 300 muzikanten: Hasselts Kathedraalkoor en Manteliusensemble, Genks koren Incantatio en Pro Cantione, Pelts koor Amabile, Leuvens jeugdkoor Clari Cantus en kinderkoor knst. Dit allemaal onder leiding van Pieter Schuermans. Naast de koren en orkest Nome d’Arte, verwelkomt CCHA ook drie solisten voor dit unieke project: bariton Werner Van Mechelen, sopraan Katrien Baerts en tenor Serge Kakudji.

Droomproject

Om 50 jaar CCHA in volle glorie te vieren ontstond een droomproject; al gauw kwam het iconische werk Carmina Burana op tafel te liggen. “Terugdromend en denkend aan een Carmina Burana-uitvoering die ik als kind bijwoonde, overdonderd door het massieve koor, de galmende gong en het hele arsenaal Orff-instrumenten. Dit Madeleine moment groeide uit tot een heuse, grootse, complexe productie. In het geheel 300 uitvoerders, 170 zangers, 20 jongeren, 50 kinderen, 3 solisten en 60 musici met blazers en percussie in de hoofdrol. Vooral het nieuw opgerichte kinderkoor en de héél hoge tonen van de sopraan zullen voor kippenvel zorgen,” vertelt programmator Riet Jaeken.

Carmina Burana maakt deel uit van FESTIFIFTY: 50 projecten voor 50 jaar CCHA in 5 maanden. Alle info op www.festififty.be

Carmina Burana

Datum: za 03 en zo 04 dec 2022
Locatie: concert- & theaterzaal, CCHA
Timings: za 03 dec – 20 u zo 04 dec – 15 u zo 04 dec – 19.30 u

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in:

Laatste berichten