Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

Cultuurkanaal Podium 19

Corona blijft halsstarrig de wet dicteren. De evenementen- en cultuursector zit in zak en as. De overlegorganen hielden de voorbije maanden de vinger aan de pols en leverden goed werk. Buigzaam als riet tijdens stormweer richt ook de cultuursector zich weer op en biedt binnenkort een alternatief met een nieuw cultuurkanaal op tv en online.

muziek in de kapel partner van Klassiek Centraal

De Vlaamse regering steunt dit initiatief van de Vlaamse Kunstinstellingen om een breed cultuuraanbod uit te zenden, van op verschillende podia in Vlaanderen, naar elke huiskamer en elk scherm. Bij concert- en theaterbezoekers borrelt alleszins een gevoel van verwachting.

De Vlaamse Kunstinstellingen starten samen een nieuwe tv-zender op: Podium 19 wordt een gezamenlijke, virtuele zaal waar, zolang die zalen de impact van het coronavirus voelen, nieuwe producties uit de vele Vlaamse cultuurhuizen aan het publiek getoond zullen worden. Dat publiek kan elke dag vanuit de huiskamer genieten van een breed en divers aanbod uit de podiumkunsten, stuk voor stuk projecten uit de programmatie van de culturele organisaties in Vlaanderen.

Partners
De zeven Vlaamse Kunstinstellingen (Ancienne Belgique, Antwerp Symphony Orchestra, Brussels Philharmonic, Concertgebouw Brugge, deSingel, Opera Ballet Vlaanderen en Kunstencentrum Vooruit) namen het initiatief voor deze zender. Zij financieren de opnames zelf, met een bijkomende steun van de Vlaamse Gemeenschap. De VRT, UiTinVlaanderen / publiq, Proximus en Telenet ondersteunen dit initiatief en sluiten zich aan als partners, zodat deze cultuurzender voor iedereen beschikbaar zal zijn.

Uniek
In vele ons omringende landen worden bijzondere maatregelen genomen om de cultuursector te ondersteunen. De verregaande samenwerking tussen cultuurhuizen, bestaande tv-zenders en telecomoperatoren, ondersteund door de Vlaamse Overheid met minister-president Jan Jambon, is echter uniek.

Minister-President Jan Jambon:
“Dankzij Podium 19 kan de artistieke werking van de Vlaamse cultuurhuizen doorlopen, blijven de vele artiesten en ondersteunende teams aan het werk, en kan het publiek opnieuw genieten van hoogwaardige producties, zowel in ons land als daarbuiten.”

Programmatie
Podium 19 start de uitzendingen in de derde week van januari. Je kan er elke dag terecht voor een veelzijdig aanbod uit de Vlaamse cultuurhuizen, met van donderdag tot zondag dagelijks minstens één tv-première. De definitieve programmatie wordt momenteel vastgelegd. Begin januari wordt het concrete uitzendschema gecommuniceerd.


WAT: Podium 19 – op tv en online
WANNEER: Vanaf donderdag 21 januari 2021
WAAR: Beleef de premières op Proximus Pickx en Telenet
Herbekijk via VRT NU en Proximus Pickx

 

 

 

Nieuwsbrief

Meer Lezen

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.

Doe Mee en Win kaarten voor FLOW FEstival in OOstende