20 jaar OdeGand

Voor de feestelijke editie van OdeGand op 17 september brengt het festival het beste van 20 jaar OdeGand terug naar Gent! En dit doen ze niet zomaar. Ze vroegen aan de 5 bezielers en programmatoren van de voorbije 20 jaar om hùn highlights mee te komen vieren!
De geweldige zangers en muzikanten worden namelijk niet zomaar op onze podia getoverd. De programmator selecteert tussen de overvloed aan talent van over de hele wereld de voorstellingen die absoluut naar Gent moeten komen en die jij echt moet zien! Grote namen en nieuwe ontdekkingen, vaak ook organisatorische huzarenstukjes, die een rijk en veelzijdig programma maken.

De keuze van Serge Platel, festivaldirecteur van 2003 tot 2015: Roby Lakatos

Koning van de klezmer, prins van de viool, klassiek virtuoos. We kunnen complimentjes blijven geven aan de Hongaarse topviolist Roby Lakatos. En dat is waarom Serge Platel net hem naar Gent wil terugbrengen. Hij kwam in 2007 naar OdeGand en blies iedereen omver met zijn snelle vingers. Dit jaar krijg je hem te zien in de Capitole; het belooft weer een waar spektakel te worden! 

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: